Volwassenen mogen nu ook dubbelen

Beste leden, ouders van leden,

Naar aanleiding van de persconferentie van premier Mark Rutte afgelopen dinsdag 19 mei, heeft de KNLTB besloten de richtlijnen voor tennis versneld te versoepelen. Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens zowel de experts van NOC*NSF als de KNLTB bondsarts gering. Dit in combinatie met de verdere versoepeling van de maatregelen en de ervaringen van verenigingen en spelers de afgelopen weken betekent dat we al eerder dan 1 juni de volgende stap kunnen zetten.

Volwassenen van 19 jaar en ouder mogen vanaf nu ook dubbelen. Vier spelers op een baan bij tennis is toegestaan bij vrij spelen, mits de 1.5 meter gehandhaafd wordt. Het clubhuis en terras moeten voor sportkantines nog gesloten blijven tot 1 september. Het Outbreak Management Team (OMT) buigt zich over de vraag of de sportkantines eerder open kunnen.

De overige richtlijnen blijven van toepassing, zoals vooraf online een baan reserveren en 1.5 meter afstand houden. Ook als dat betekent dat een speler soms een bal moet durven laten gaan.

We roepen iedereen op zijn verantwoordelijkheid te nemen en zich aan de afspraken en hygiënemaatregelen te houden. Voor zichzelf, maar ook in het belang van de gezondheid van anderen. Lees de bijlage goed door, houdt je aan de richtlijnen voordat je gaat tennissen. Laat de baan netjes (geveegd) achter.

We wensen jullie veel tennis plezier!

Een sportieve groet, blijf gezond en pas goed elkaar

Namens het bestuur van TV Schatzenburg.