Informatie en nieuws voor junioren

Plezier en samenspel

Wij vinden dat tennis om plezier, samenspelen en lekker sporten moet draaien. Als club organiseren wij altijd een paar ontzettend leuke leerzame toernooien en krijg je de kans mee te strijden om de titel Jeugdclubkampioen! Daarnaast stimuleren wij je om ook (gratis) competitie te gaan spelen.

Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Kinderen worden direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids.

Rood, oranje en groen (t/m 12 jaar)

Tenniskids is helemaal afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Daardoor leren ze het spel razendsnel spelen. Vier kleuren brengen hun vooruitgang in kaart: blauw, rood, oranje en groen. T.V. Schatzenburg biedt Tenniskids Rood, Oranje en Groen aan. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten.

Rood

In Tenniskids Rood maken kinderen t/m 8 jaar kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Kinderen maken kennis met leuke activiteiten en spelen korte wedstrijden. Daarnaast kunnen zij meedoen aan korte toernooitjes van een dag of dagdeel.

Er wordt op een ‘minibaan’ (6×12 meter) getennist met een zachte rode bal die geschikt is voor deze leeftijdscategorie.

Oranje

In Tenniskids Oranje leren kinderen van 8 t/m 10 jaar nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Kinderen in Oranje spelen korte wedstrijden en kunnen ook meedoen aan toernooitjes (van meestal één dag).

Er wordt op een driekwartbaan getennist met een oranje bal die geschikt is voor deze leeftijdscategorie.

Groen

Tenniskids Groen is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis voor kinderen van 10 t/m 12 jaar. Technieken, tactieken en atletisch vaardigheden worden in deze fase verder ontwikkeld en het wedstrijdelement speelt een steeds belangrijkere rol. De toernooitjes die worden georganiseerd zijn vaak over meerdere dagen verspreid.
Er wordt op een hele tennisbaan getennist met een langzame groene bal die geschikt is voor deze leeftijdscategorie.

Junioren (van 11 t/m 17 jaar)

Na Groen zijn kinderen helemaal klaar om op een hele baan te tennissen met de bekende gele bal. Ze beheersen de juiste techniek om op een heel veld rally’s te spelen. Kinderen van 11 t/m 17 jaar kunnen dan meedoen aan de Juniorencompetitie.

In het voorjaar én in het najaar is er de mogelijkheid om competitie te spelen. Dit is een reeks van 7 wedstrijden. Er is de mogelijkheid om op vrijdagmiddag, zaterdag of zondag competitie te spelen. Welke competitie, soorten partijen en hoeveel partijen je speelt, hangt af van op welke dag je competitie speelt.

Ben je al nieuwsgierig en enthousiast geworden? Neem dan gauw contact op met de club (info@tvschatzenburg.nl) of tennisleraar (info@tennisschoollucardie.nl / 06-29293030)!