Clubkampioenschappen dag 3

Dag 3: Verkoudheid, gelijke uitslagen, én de eerste 3-setter!

Waar Arthur Letting in de eerste wedstrijd van de derde speeldag tegen Jitse van Erp al klaagde over een verkoudheid (uitslag 6-2 6-3), moest hij het in de opvolgende dubbelpartij samen met broer Mark Lettinga opnemen tegen Andre Ydema en Dirk Jan Veenstra (tevens ook snipverkouden).

Na een prachtige pot wonnen André en D.J. uiteindelijk met eindstand: 6-3 6-4. Dit was tevens ook de uitslag tussen de pot in de Heren Dubbel B categorie tussen Peter Ritsema en Eise Roorda, die daarmee hun opponenten Klaas ¨de spion¨ Agricola en Jelle Kooistra versloegen.

Ondertussen kopieerden Johan Magré en Justa Atema de uitslag van de andere Heren
Dubbel B wedstrijd: Foeke Terpstra en Matthijs Jansma tegen Dirk de Jong en Pier Broersma; 6-3 6-2. Hoewel de heren van de 50+ categorie er op baan 4 soms een bijzondere manier van tellen op na hielden (zie foto!), was er wel enorm veel publiek langs de kant om deze klassieke ¨oldtimers¨ aan het werk te zien. Super! Eindstand: 6-4 6-2 in het voordeel van Meile en Bote.

De kers op de taart van deze derde speeldag was toch uiteindelijk wel de marathonpartij tussen Anita Feenstra & Regina de Jong tegen Akkie Groen & Marianne Thannhauser. Naast dat zij de eerste 3-setter van het toernooi hebben gespeeld, was het gewoon ook een enorm spannende wedstrijd die – tot een paar punten voor het einde – beide kanten uit kon vallen. Hoewel alle vier dames met een brede glimlach van de baan stapten, was de winst voor Akkie en Marianne en drie sets: 4-6 6-2 6-4.

PS: Naast alle aanwezige toeschouwers wil ik in het bijzonder Fokke, Marianne, Regina en
Dirk nog even bedanken voor de enorm gezellige nazit!